Fodbold Fitness: Implementeringen af en Ny Fodboldkultur

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportPh.d.-afhandlingForskning

  • Søren Bennike
Samfundet forandrer sig og ligeså gør danskernes idrætsmønstre. Fodbold Fitness, der er afhandlingens omdrejningspunkt, kan iagttages som en reaktion på disse forandringer. Afhandlingen ser nærmere på Fodbold Fitness og implementeringen af dette, der ingenlunde er nogen let opgave.
Bennike bidrager med ny samfundsrelevant viden, i en tid hvor velfærdsstaten og den foreningsbaserede idræt er i fokus. Afhandlingen giver mange svar som er anvendelige for den fortsatte forskning samt den praktiske organisering af foreningsidræt til anvendelse for stat, kommune, idrætsorganisation og idrætsforening.
Afhandlingen, der er opdelt i 11 kapitler, bygger på kvalitative metoder og implementeringsteoretiske samt ny-institutionalistiske perspektiver. De kvalitative metoder dækker over dokumentanalyser, interviews, fokusgruppeinterviews og observationer. De implementeringsteoretiske perspektiver dækker over indholdet i ’den integrerede implementeringsmodel’, herunder ’formulering og design’, ’organisatorisk og interorganisatorisk implementeringsadfærd’, ’markarbejderadfærd’, ’ledelse’, ’implementeringspræstationer’ og ’implementeringseffekter’. De ny-institutionalistiske perspektiver dækker over ’stiafhængighed’, ’stibrud’, ’translation’ og ’the pillar framework’.
OriginalsprogDansk
Udgivelses stedKøbenhavn
ForlagInstitut for Idræt og Ernæring, Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet, Københavns Universitet
Antal sider377
ISBN (Trykt)978-87-7611-997-3
StatusUdgivet - apr. 2016

Bibliografisk note

CURIS 2016 NEXS 141

ID: 161188967