Det universelle emoji-sprog: Hvorfor vi elsker emojis

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelFormidling

Hvorfor vi bruger emojis, hvad de tilfører, hvad er deres emotionelle værdi, hvilke emojis kom til under Covid-19, og hvilke nye 117 emojis kom til lige umiddelbart før karantænen? Hvad er historien om emojis og emoticons? Endvidere hvad mangler sproget, som emojis kan give? Og hvorfor bliver der dagligt brugt 9 milliarder emojis på Facebook? Og endelig hvorfor blev årets ord i 2015 kåret med en emoji?
OriginalsprogDansk
TidsskriftKommunikationsForum
Antal sider14
ISSN1901-3035
StatusUdgivet - 29 jun. 2020

Bibliografisk note

Emojis er blevet en prominent del af menneskelig kommunikation, og vi er siden den første emojicon i 80'erne kun blevet gladere for at supplere tekst med smileyer og ikoner. I 2015 valgte Oxford Dictionary en emoji som årets ord, og coronapandemien har fået vores forbrug af emojis til at stige gevaldigt, da onlinekommunikation blev en endnu større del af vores hverdag. Men hvad kan emojis, og hvorfor elsker vi at bruge dem?

    Forskningsområder

  • Det Humanistiske Fakultet - emojis, emoji, COVID-19, Corona, billeder, årets ord 2015, emoticons, ansigter, visualisering, visuel kultur, emotionalitet, affekt, følelser, kulturhistorie, sociale medier, udviklingen emoticons, kommunikation, visuel kommunikation, emotionel kommunikation, mikro, ansigter, objekter, personificering, antropomorf, tegneseriestil

ID: 243913305