Coaching i professionel fodbold – erfaringer fra superligaen og landsholdet

Download slides fra Carsten Hvid Larsens foredrag

Foredragsrækken "Coaching - forskning og praksis"

Carsten Hvid Larsen

Carsten Hvid Larsen

Carsten Hvid Larsen, cand. scient idræt, Ph.d.
Carsten er lektor i LETS – Learning & Talent in Sport på Institut for Idræt & Biomekanik, SDU. Han skrev ph.d. om talentudvikling i fodbold. Han har de seneste år sat massiv fokus på mental sundhed i talentudvikling og elitesport, både i Danmark og på internationale fodbold akademier. I syv år har Carsten deltidsansat som sportspsykologisk konsulent i Team Danmark med hovedfokus på holdsport. Efter en tilknytning til OB og FCN er han i dag head of football psychology i DBU og sparringspartner for internationale fodspillere.

Introduktion til foredraget 

  Den desværre forkert placerede fodbold VM afvikles mellem den 20. november og 18. december. DBU har ikke stemt for værtskabet og er kritisk over for beslutningen at afvikle en VM i Qatar.

  I dagens foredrag vil vi ikke se på VM, men på det, der forgår bag kulisserne. Til den anledning har vi inviteret en af Danmarks førende eksperter, Carsten Hvid Larsen. Carsten vil undersøge de krav der stilles til at coache professionelle fodboldspillere på ungdoms- og A-landsholdet.

  Hans oplæg vil desuden give et indblik i, hvordan det er at coache individuelle spillere, verdensklasse hold og derudover undersøge perspektiver på nye krav til konsulenter, der arbejder i professionelle elitesports-organisationer.

  Forelæsningen finder sted i Store Aud., Institut for Idræt og Ernæring, Nørre Allé 53, 2200 København N.

  Tilmelding Deltagelse er gratis, men tilmelding er nødvendig.
  Tilmelding til coachingforedragene sker ved udfyldelse af denne formular.

  Yderligere information Reinhard Stelter, Coaching Psychology Unit, University of Copenhagen, Institut for Idræt og Ernæring, Københavns Universitet.

  Forelæsningsrækken har til formål at bygge bro mellem forskning og praksis inden for coaching og samtidigt forankre coachingpraksisser i forskningsdiskursen. Intentionen er at give ord til forskere, der belyser coaching i en erhvervs-, sundheds eller sportsrelateret sammenhæng. Coaching Psychology Unit University of Copenhagen blev etableret for at igangsætte og koordinere tværfaglig forskning, samt uddannelse og formidling inden for coaching.