Krop, læring og social forandring

Forskningsgruppen arbejder med praksisnær forskning.

Forskningen har primært fokus på skabe og dokumentere bæredygtige forandringsprocesser i forhold til krop, læring og social forandring i mangfoldige kontekster.

Vi belyser kroppens og bevægelsens betydning for livsglæde, læring, fællesskab, identitetsudvikling, livsmestring og professionel kompetence.

Forskningen er forankret i en helhedsorienteret kropsforståelse, som inkluderer de fysiske, følelsesmæssige, sociale og kulturelt udviklende dimensioner af den kropslige læring.

Krop, læring og social forandring tager primært udgangspunkt i kvalitativ forskning, praksisnære studier og aktionsforskning og har dermed et stærkt anvendelsesorienteret sigte.

Tre overordnede spor

Sporet har fokus på forskningsspørgsmål relateret til uddannelse i en bred forståelse så som uddannelse af børn og unge i det UNESCO definerer som formelle (skoler, ungdomsuddannelser) og ikke-formelle sektorer (idrætsforeninger, kulturskoler, kunstneriske institutioner) samt uddannelse af professionnelle  på videregående og efter-videre uddannelser.

Forskergruppen undersøger hvilken betydning opmærksomhed på kropslighed og (inter)kulturel praksis kan have for læringsmuligheder og tilgange til undervisning i bevægelse, dans og idræt og i andre fagområder, hvor bevægelse anvendes som metode i undervisning.

Projekter foregår både i Danmark og som samarbejder internationalt.

Medlemmer af forskningsgruppen

Interne

Navn Titel Telefon E-mail
Charlotte Svendler Nielsen Lektor +4535320830 E-mail