Klimatilpasning i det åbne land. Løsningseksempler

Publikation: Udredning/notatFaglig redegørelse

Standard

Klimatilpasning i det åbne land. Løsningseksempler. / Andersen, Peter Stubkjær; Munck Petersen, Rikke; Støvring, Jan; Vejre, Henrik; Folvig, Sara (Illustrator).

2019. 45 s., (IGN Notat).

Publikation: Udredning/notatFaglig redegørelse

Harvard

Andersen, PS, Munck Petersen, R, Støvring, J, Vejre, H & Folvig, S 2019, 'Klimatilpasning i det åbne land. Løsningseksempler', 45 s., IGN Notat.

APA

Andersen, P. S., Munck Petersen, R., Støvring, J., Vejre, H., & Folvig, S., (2019). Klimatilpasning i det åbne land. Løsningseksempler, 45 s., IGN Notat

Vancouver

Andersen PS, Munck Petersen R, Støvring J, Vejre H, Folvig S. Klimatilpasning i det åbne land. Løsningseksempler. 2019. 45 s., (IGN Notat).

Author

Andersen, Peter Stubkjær ; Munck Petersen, Rikke ; Støvring, Jan ; Vejre, Henrik ; Folvig, Sara. / Klimatilpasning i det åbne land. Løsningseksempler. 2019. 45 s.

Bibtex

@misc{0e6734c856ce4776a6ec5c2d4b2b11cd,
title = "Klimatilpasning i det {\aa}bne land.: L{\o}sningseksempler",
abstract = "Denne eksempelsamling er udarbejdet af Sektion for Landskabsarkitektur og Planl{\ae}gning, IGN, K{\o}benhavns Universitet efter aftale med Milj{\o}styrelsen, der {\o}nsker at s{\ae}tte fokus p{\aa} kommunernes integration af natur- og landskabsv{\ae}rdier i aktuelle klimatilpasningsprojekter.Eksempelsamlingen pr{\ae}senterer et udvalg af projekter, hvori vand indg{\aa}r som et v{\ae}sentligt element. Eksempelsamlingen skal ses som et f{\o}rste skridt i retning af en mere omfattende unders{\o}gelse af mulighederne for at integrere natur og landskabs-interesser i aktuelle klimatilpasningsprojekter. For hvert eksempel beskrives de vand-faglige problematikker og de konkrete l{\o}sninger i relation til natur- og landskabs-interesser, herunder landskabs{\ae}stetiske v{\ae}rdier, det vil sige landskabernes rumlige indretning og konsekvenser for deres oplevelsesm{\ae}ssige indhold.M{\aa}let med eksempelsamlingen er at give et indtryk af, hvordan projekter i vandl{\o}b og {\aa}dale har v{\ae}ret udf{\o}rt hidtil. Eksemplerne illustrerer samlet set udviklingen fra naturgenopretningsprojekter gennemf{\o}rt fra 1980’erne og frem til 2010’ernes klimatilpasningsprojekter, hvor h{\aa}ndtering af vand har v{\ae}ret et gennemg{\aa}ende tema, men hvor de overordnede form{\aa}l har v{\ae}ret forskellige. Eksemplerne illustrerer forskellige fysiske indgreb i landskabet og beskriver de hensyn til naturinteresser, som der er taget i projekterne.Eksempelsamlingen afsluttes med en sammenfatning af tendenser i projekterne, en opsummering af generelle udviklingsforl{\o}b og perspektiver af interesse for den aktuelle debat om klimatilpasning i det {\aa}bne land.",
keywords = "Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet, climate adaptation, rural landscapes, nature values, Landscape values, experiential values, river valley, Landscape ecology, Landscape planning, Sustainable development, Klimatilpasning, Det {\aa}bne land, {\AA}dale, Lavbundsarealer, Fjorde, Naturv{\ae}rdier, Oplevelsesv{\ae}rdier, Landskabs{\ae}stetik, Landskabs{\o}kologi, Landskabsplanl{\ae}gning, b{\ae}redygtig udvikling",
author = "Andersen, {Peter Stubkj{\ae}r} and {Munck Petersen}, Rikke and Jan St{\o}vring and Henrik Vejre and Sara Folvig",
year = "2019",
month = "12",
day = "20",
language = "Dansk",
series = "IGN Notat",

}

RIS

TY - GEN

T1 - Klimatilpasning i det åbne land.

T2 - Løsningseksempler

AU - Andersen, Peter Stubkjær

AU - Munck Petersen, Rikke

AU - Støvring, Jan

AU - Vejre, Henrik

A2 - Folvig, Sara

PY - 2019/12/20

Y1 - 2019/12/20

N2 - Denne eksempelsamling er udarbejdet af Sektion for Landskabsarkitektur og Planlægning, IGN, Københavns Universitet efter aftale med Miljøstyrelsen, der ønsker at sætte fokus på kommunernes integration af natur- og landskabsværdier i aktuelle klimatilpasningsprojekter.Eksempelsamlingen præsenterer et udvalg af projekter, hvori vand indgår som et væsentligt element. Eksempelsamlingen skal ses som et første skridt i retning af en mere omfattende undersøgelse af mulighederne for at integrere natur og landskabs-interesser i aktuelle klimatilpasningsprojekter. For hvert eksempel beskrives de vand-faglige problematikker og de konkrete løsninger i relation til natur- og landskabs-interesser, herunder landskabsæstetiske værdier, det vil sige landskabernes rumlige indretning og konsekvenser for deres oplevelsesmæssige indhold.Målet med eksempelsamlingen er at give et indtryk af, hvordan projekter i vandløb og ådale har været udført hidtil. Eksemplerne illustrerer samlet set udviklingen fra naturgenopretningsprojekter gennemført fra 1980’erne og frem til 2010’ernes klimatilpasningsprojekter, hvor håndtering af vand har været et gennemgående tema, men hvor de overordnede formål har været forskellige. Eksemplerne illustrerer forskellige fysiske indgreb i landskabet og beskriver de hensyn til naturinteresser, som der er taget i projekterne.Eksempelsamlingen afsluttes med en sammenfatning af tendenser i projekterne, en opsummering af generelle udviklingsforløb og perspektiver af interesse for den aktuelle debat om klimatilpasning i det åbne land.

AB - Denne eksempelsamling er udarbejdet af Sektion for Landskabsarkitektur og Planlægning, IGN, Københavns Universitet efter aftale med Miljøstyrelsen, der ønsker at sætte fokus på kommunernes integration af natur- og landskabsværdier i aktuelle klimatilpasningsprojekter.Eksempelsamlingen præsenterer et udvalg af projekter, hvori vand indgår som et væsentligt element. Eksempelsamlingen skal ses som et første skridt i retning af en mere omfattende undersøgelse af mulighederne for at integrere natur og landskabs-interesser i aktuelle klimatilpasningsprojekter. For hvert eksempel beskrives de vand-faglige problematikker og de konkrete løsninger i relation til natur- og landskabs-interesser, herunder landskabsæstetiske værdier, det vil sige landskabernes rumlige indretning og konsekvenser for deres oplevelsesmæssige indhold.Målet med eksempelsamlingen er at give et indtryk af, hvordan projekter i vandløb og ådale har været udført hidtil. Eksemplerne illustrerer samlet set udviklingen fra naturgenopretningsprojekter gennemført fra 1980’erne og frem til 2010’ernes klimatilpasningsprojekter, hvor håndtering af vand har været et gennemgående tema, men hvor de overordnede formål har været forskellige. Eksemplerne illustrerer forskellige fysiske indgreb i landskabet og beskriver de hensyn til naturinteresser, som der er taget i projekterne.Eksempelsamlingen afsluttes med en sammenfatning af tendenser i projekterne, en opsummering af generelle udviklingsforløb og perspektiver af interesse for den aktuelle debat om klimatilpasning i det åbne land.

KW - Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet

KW - climate adaptation

KW - rural landscapes

KW - nature values

KW - Landscape values

KW - experiential values

KW - river valley

KW - Landscape ecology

KW - Landscape planning

KW - Sustainable development

KW - Klimatilpasning

KW - Det åbne land

KW - Ådale

KW - Lavbundsarealer

KW - Fjorde

KW - Naturværdier

KW - Oplevelsesværdier

KW - Landskabsæstetik

KW - Landskabsøkologi

KW - Landskabsplanlægning

KW - bæredygtig udvikling

M3 - Faglig redegørelse

T3 - IGN Notat

ER -

ID: 234934482