01. maj 2017

SATIN – Satiety Innovation

SATIN

projektet ønsker at undersøge hvilke ingredienser og forarbejdningsmetoder der kan øge mæthedsfornemmelsen og undertrykke sult for derigennem at forlænge mæthedsfornemmelsen indtil man igen bliver sulten.

Hvorfor bliver vi mere mætte af noget mad end andet? Vi ved at madens smag, tekstur og udseende har betydning for den mæthedsfornemmelse vi oplever efter at have spist.

SATIN projektet ønsker at undersøge hvilke ingredienser og forarbejdningsmetoder der kan øge mæthedsfornemmelsen og undertrykke sult for derigennem at forlænge mæthedsfornemmelsen indtil man igen bliver sulten.

SATIN projektet er et europæisk samarbejde mellem universiteter, små og mellemstore virksomheder og større industri partnere med det overordnede formål at benytte ny teknologier til fremstilling af fødevarer så sammensætningen af fødevarerne ændres, således mæthedsfornemmelsen øges og sulten reduceres.

Som en del af SATIN projekt skal der gennemføres kliniske studier på Institut for Idræt og Ernæring, der skal undersøge effekten af de, indenfor projektet udviklede, nye fødevarer på sult og mæthed.

Finansiering

Projektet er finansieret af EU og løber fra 2012 til 2016.

Kontakt

Anders Mikael Sjødin, amsj@nexs.ku.dk

Læs mere om projektet www.satin-satiety.eu (Engelsk)