FerMetS
Matrix karakterisering og betydningen af forskellige fermenterede mejeriprodukter på leverfedt, kardiometabolisk risiko og tarmmikrobiota for mænd med symptomer på det metaboliske syndrom (FerMetS).
Projektet undersøger betydningen af at inkludere forskellige typer af fermenterede mejeriprodukter som en integreret del af den daglige kost.
Første skridt i FerMetS-projektet er at karakterisere matricerne i fire forskellige mejeriprodukter, som vil blive inkluderet i interventionsstudiet.
I interventionsstudiet vil vi undersøge effekten af at inkludere de fire forskellige mejeriprodukter som en integreret del af en habituel kost på leverfedt, kardiometabolisk risiko og tarmmikrobiota. Studiet vil blive udført som et 20 ugers parallelt randomiseret kontrolleret forsøg.
Studiet initieres af en fire ugers udvaskningsperiode, hvor forsøgspersoner bliver instrueret til at inkludere sødmælk som en erstatning af en del af deres daglige kost. Herefter vil der være en 16 ugers interventionsperiode, hvor forsøgspersoner bliver instrueret til at inkludere en af fire forsøgsmejeriprodukter som en erstatning af en del af deres daglige kost.
Der vil blive inkluderet 100 raske mænd med body mass index på 28-45 kg/m2 og taljeomkreds >102 cm.
FerMetS er finansieret af Arla Food for Health og Mejeribrugets Forskningsfond.
Beløbene til dette projekt indsættes på en selvstændig forskningskonto, der er underkastet offentlig revision.
Fondsgiverne har ingen indflydelse på eksekvering, fortolkning eller offentliggørelse af projektet og intet af projektpersonalet er ansat eller aflønnet af fondsgiverne.
Involverede i projektet
Navn | Titel | Billede |
---|---|---|
Faidon Magkos | Lektor |
|
Karoline Sandby | Ph.d.-stipendiat |
|
Nina Rica Wium Geiker | Lektor |
|
Søren Andresen | Bioanalytiker |
|
Eksterne
Navn | Institution |
---|---|
Karsten Kristiansen | Biologisk Institut, Københavns Universitet |
Hanne Bertram | Aarhus Universitet |
Støttet af
Kontakt
Projektleder og daglig ansvarlig
Karoline Sandby, ph.d. studerende
Mail: ksa@nexs.ku.dk
Mænd søges til forsøg om yoghurt
Forsøgets formål er, at undersøge hvordan krop og sundhed påvirkes af at inkludere yoghurt i den daglige kost.