Betydning af kosttyper, fødevarer og næringsstoffer

Fokus

Forskningsgruppen forsker i hvordan kost, enkelte fødevarer og makronæringsstoffer kan relateres til og anvendes til forebyggelse og behandling af fedme og dens følgesygdomme som fx type-2 diabetes.

Der er især fokus på effekten af kulhydrater og protein (typer og mængde), sødemidler og kostfibre som undersøges i kortere og længere interventionsstudier i forhold til appetitregulering, vægttab, vægttabs-vedligeholdelse, energimetabolisme samt involverede hormoner og signalstoffer.

Flere af studierne udføres i forbindelse med store EU-projekter (ofte over 5-6 år) og gruppen har mange års erfaring både som koordinator og deltager i sådanne projekter.

Medlemmer af forskningsgruppen

Navn Titel Telefon E-mail
Anne Marie Raabyemagle Ernæringskonsulent +4535332486 E-mail
Anne Raben Professor +4535333653 E-mail
Jane Guldborg Jørgensen Bioanalytiker +4535332472 E-mail
Louise Kjølbæk Adjunkt +4535331462 E-mail
Marianne Juhl Hansen Ernæringskonsulent +4535333657 E-mail
Mie Normand Videnskabelig assistent +4535332289 E-mail
Morten Bo Johansen Datamanager +4535326218 E-mail
Sabina Stoffer Hjorth Andersen Ph.d.-stipendiat +4535336362 E-mail
Sofie Skov Frost Bioanalytiker +4535320255 E-mail