Betydning af kosttyper, fødevarer og næringsstoffer

Fokus

Forskningsgruppen forsker i hvordan kost, enkelte fødevarer og makronæringsstoffer kan relateres til og anvendes til forebyggelse og behandling af fedme og dens følgesygdomme som fx type-2 diabetes.

Der er især fokus på effekten af kulhydrater og protein (typer og mængde), sødemidler og kostfibre som undersøges i kortere og længere interventionsstudier i forhold til appetitregulering, vægttab, vægttabs-vedligeholdelse, energimetabolisme samt involverede hormoner og signalstoffer.

Flere af studierne udføres i forbindelse med store EU-projekter (ofte over 5-6 år) og gruppen har mange års erfaring både som koordinator og deltager i sådanne projekter.

Medlemmer af forskningsgruppen

Navn Titel Telefon E-mail
Anne Raben Professor +45 21 30 69 12 E-mail
Jane Guldborg Jørgensen Bioanalytiker +45 353-32472 E-mail
Louise Kjølbæk Adjunkt +45 353-31462 E-mail
Maria Roed Andersen Ernæringskonsulent +45 353-32463 E-mail
Mette Søndergaard Nielsen Postdoc +45 353-31012 E-mail
Morten Bo Johansen Data manager +45 353-26218 E-mail
Ruixin Zhu Ph.d.-studerende   E-mail
Sabina Stoffer Hjorth Andersen Ph.d.-stipendiat +45 353-36362 E-mail
Sofie Skov Frost Bioanalytiker +45 353-20255 E-mail