Vitamin D, Immune Defence, and Cardiometabolic Health in Children

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportPh.d.-afhandling

  • Hanne Hauger
Lavt vitamin D i blodet ses ofte om vinteren hos børn på nordlige breddegrader. Men der mangler viden om, hvorvidt mængden af vitamin D i blodet påvirker børnenes immunforsvar mod luftvejsinfektioner og deres hjertekarsundhed.

Denne ph.d.-afhandling undersøger om vitamin D-tilskud om vinteren påvirker immunfunktion målt i i form af forskellige forsvarsproteiner samt hjertekarsundhed målt i form af blodtryk, insulin og kolesterol i blodet hos raske 4-8 årige danske børn. Desuden indeholder afhandlingen en systematisk gennemgang af studier med både overvægtige og normalvægtige børn og unge, der har undersøgt effekten af vitamin D-tilskud på blodtryk, insulin og kolesterol i blodet.

Resultaterne viser at vitamin D-tilskud om vinteren havde begrænset effekt på en række immunforsvars-proteiner og mål for hjertekarsundhed hos raske 4-8 årige danske børn. Desuden viser litteratur-reviewet, at de fleste andre studier af effekten af tilskud med vitamin D på hjertekarsundhed hos børn og unge heller ikke har fundet en positiv effekt.
OriginalsprogEngelsk
Udgivelses stedCopenhagen
ForlagDepartment of Nutrition, Exercise and Sports, Faculty of Science, University of Copenhagen
Antal sider139
ISBN (Trykt)978-87-7209-201-0
StatusUdgivet - 2018

Bibliografisk note

CURIS 2018 NEXS 392

ID: 209111811