Tine Tholstrup
Tine Tholstrup

Lektor emeritus


  1. Udgivet

    A diet rich in conjugated linoleic acid and butter increases lipid peroxidation but does not affect atherosclerotic, inflammatory, or diabetic risk markers in healthy young men:

    Raff, M., Tholstrup, Tine, Basu, S., Nonboe, P., Sørensen, M. T. & Straarup, E. M., 2008, I : Journal of Nutrition. 138, 3, s. 509-514 6 s.

    Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningfagfællebedømt

  2. Udgivet

    A lignan complex isolated from flaxseed does not affect plasma lipid concentrations or antioxidant capacity in healthy postmenopausal women

    Hallund, J., Ravn-Haren, L. G., Bügel, Susanne Gjedsted, Tholstrup, Tine & Tetens, Inge , 2006, I : Journal of Nutrition. 136, 1, s. 112-116 5 s.

    Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningfagfællebedømt

  3. Udgivet

    A low-glycemic-index diet reduces plasma plasminogen activator inhibitor-1 activity, but not tissue inhibitor of proteinases-1 or plasminogen activator inhibitor-1 protein, in overweight women

    Jensen, Lotte, Sloth, B., Krog-Mikkelsen, I., Flint, A., Raben, Anne, Tholstrup, Tine, Brünner, Nils & Astrup, Arne, 2008, I : American Journal of Clinical Nutrition. 87, 1, s. 97-105 9 s.

    Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningfagfællebedømt

  4. Udgivet

    A solid dietary fat containing fish oil redistributes lipoprotein subclasses without increasing oxidative stress in men

    Tholstrup, Tine, Hellgren, L. I., Petersen, M., Basu, S., Straarup, E. M., Schnohr, P. & Sandström, B., 2004, I : Journal of Nutrition. 134, 5, s. 1051-1057 7 s.

    Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningfagfællebedømt

  5. Udgivet

    Acute effect of high-fat meals rich in either stearic acid or myristic acid on hemostatic factors in healthy young men

    Tholstrup, Tine, Andreasen, K. & Sandström, B., 1996, I : American Journal of Clinical Nutrition. 64, s. 168-176 9 s.

    Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningfagfællebedømt

  6. Udgivet

    Acute ingestion of long-chain (n-3) polyunsaturated fatty acids decreases fibrinolysis in men with metabolic syndrome

    Fredericia, C. V. M., Tulk, H. M. F., Lauritzen, Lotte, Tholstrup, Tine & Robinson, L. E., 2010, I : Journal of Nutrition. 140, 1, s. 38-43 6 s.

    Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningfagfællebedømt

  7. Udgivet

    An oil mixture with Trans-10, Cis-12 conjugated linoleic acid increases markers of inflammation and in vivo lipid peroxidation compared with Cis-9, Trans-11 conjugated linoleic acid in postmenopausal women

    Tholstrup, Tine, Raff, M., Straarup, E. M., Lund, P., Basu, S. & Bruun, J. M., 2008, I : Journal of Nutrition. 138, 8, s. 1445-1451 7 s.

    Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningfagfællebedømt

  8. Udgivet

    Butter increased total and LDL cholesterol compared with olive oil but resulted in higher HDL cholesterol compared with a habitual diet

    Engel, S. & Tholstrup, Tine, 2015, I : American Journal of Clinical Nutrition. 102, 2, s. 309-315 7 s.

    Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningfagfællebedømt

  9. Udgivet

    Cheddar cheese ripening affects plasma nonesterified fatty acids and serum insulin concentrations in growing pigs

    Thorning, T. K., Bendsen, N. T., Jensen, S. K., Ardö, Ylva Margareta, Tholstrup, Tine, Astrup, Arne & Raben, Anne, 2015, I : Journal of Nutrition. 145, 7, s. 1453-1458 6 s.

    Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningfagfællebedømt

  10. Udgivet

    Cheese and cardiovascular disease risk: A review of the evidence and discussion of possible mechanisms

    Hjerpsted, J. B. & Tholstrup, Tine, 2016, I : Critical Reviews in Food Science and Nutrition. 56, 8, s. 1389-1403 15 s.

    Publikation: Bidrag til tidsskriftReviewForskningfagfællebedømt

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 Næste

ID: 4240297