OPUS Skolemadsprojekt – Københavns Universitet

05. december 2017

OPUS Skolemadsprojekt

OPUS Skolemadsprojekt

var et projekt under Forskningscenter OPUS, og projektet undersøgte effekten af Ny Nordisk Hverdagsmad på skolebørns trivsel, udvikling og sundhed.

Elever i 3. og 4. klasse på ni udvalgte skoler på Sjælland og Lolland-Falster deltog i OPUS Skolemadsprojekt, som forløb i skoleåret 2011/2012. I tre måneder i projektperioden fik eleverne serveret frisklavet Ny Nordisk Hverdagsmad - udviklet af Claus Meyer og af OPUS' køkkenchef Mathias Krog Holt. OPUS Skolemadsprojekt var støttet af Nordea-fonden.

Læs om forsøgets opbygning.

Læs om skolemaden.

Læs om Forskningscenter OPUS.

Nyheder med resultater fra Skolemadsprojektet

1. marts 2016
Børn af kortuddannede forældre er mindst sunde 

24. september 2015
Børn med lavt D-vitaminniveau har lidt højere blodtryk og lidt mere kolesterol i blodet

10. september 2014
Nordisk Skolemad er sundere end madpakken

Sammendrag af færdiggjorte ph.d.’er fra projektet

Growth and body composition of school-aged children af Stine-Mathilde Dalskov.

The influence of diet on children's cognition and performance in school - investigating the effects of healthy school meals in 8-11-year-old Danish children af Louise Bergmann Sørensen.

Vitamin D status in Danish children af Rikke A. Petersen.

Kontakt

Henvendelse om projektet kan ske til
Lektor Camilla Trab Damsgaard, ctd@nexs.ku.dk, telefon 3533 2221.