KORN - Effekten af fuldkorn på børns sundhed

Dreng spiser havregrynProjektets formål

I forskningsprojektet KORN undersøger vi, om fuldkorn fra rug og havre, sammenlignet med lavt indtag af fuldkorn, påvirker sundhed og kognitivt velbefindende hos 8-13-årige børn, der har en vægt over gennemsnittet.

Vi måler børnenes sundhed ud fra bl.a. blodtryk samt insulin og kolesterol i blodet. Derudover vil vi undersøge, om de mulige effekter hænger sammen med tarmens bakteriesammensætning eller arvelige forskelle.

Projektet kører fra sensommeren 2020 til sommeren 2021, og hvert barn vil være med i 16 uger.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Deltagelse

Forsidebillede af deltagerinformationLæs mere om projektet og hvad det indebærer i Deltagerinformationen.

Kontakt

Mail: korn@nexs.ku.dk 
Telefon: 9350 9403

Støttet af

DFF logo

KORN er godkendt af De Videnskabsetiske Komiteer for Region Hovedstaden (Projekt-ID: H-19010737).

Projektperiode: sensommeren 2020 til sommeren 2021.

Involverede i projektet

Navn Titel Billede
Camilla Trab Damsgaard Lektor Billede af Camilla Trab Damsgaard
Christian Mølgaard Sektionsleder Billede af Christian Mølgaard
Marie Terese Barlebo Mundt Madsen Ph.d.-studerende Billede af Marie Terese Barlebo Mundt Madsen