FiSK Junior
Effekten af fed fisk og fjerkræ

PROJEKTET ER AFSLUTTET

Projektet FiSK Junior omfattede 200 raske danske børn i alderen 8-9 år.

Studiet startede i august 2016 og blev afsluttet i juni 2017.

Fotograf: Jakob Helbig

Online foredrag med hovedresultaterne

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Såvel positive som negative og inkonklusive resultater vil blive offentliggjort. Artikler vil blive publiceret i relevante videnskabelige tidsskrifter, i ikke-videnskabelige tidsskrifter og omtalt i andre relevante medier.

Artikel om hvordan forskellige mål for de samme kognitive funktioner korrelerede og hvordan disse hang sammen med børnenes omega-3 status ved studiets start. Udgivet i PLOS ONE, maj 2019: Exploring correlations between neuropsychological measures and domain-specific consistency in associations with n-3 LCPUFA status in 8-9 year-old boys and girls.

Artikel om hvorvidt vi lykkedes med at få børnene til at spise fisk efter anbefalingen og hvordan det påvirkede deres D-vitamin, jern og fedtsyre status, udgivet i European Journal of Nutrition, maj 2019: Is high oily fish intake achievable and how does it affect nutrient status in 8–9-year-old children?: the FiSK Junior trial.

Artikel af Stine Vuholm og Camilla Trab Damsgaard I Diætisten nr. 157, februar 2019: Kan citizen science give os ny viden om danskernes fiskeindtag? side 7-11.

Metodeartikel for FiSK Junior, udgivet i Trials, oktober 2016: Effects of oily fish intake on cardiovascular risk markers, cognitive function, and behavior in school-aged children: study protocol for a randomized controlled trial.

 

 

 

 

 

 

 

 

Involverede i projektet

Navn Titel Telefon E-mail
Camilla Trab Damsgaard Lektor +4535332221 E-mail
Christian Mølgaard Sektionsleder +4535332516 E-mail
Lotte Lauritzen Professor MSO +4535332508 E-mail

Støttet af

Nordea-fonden.

Projektperiode: 2016 - 2017.

Kontakt

Camilla Trab Damsgaard
Lektor

Materialer om fisk og sundhed