Idrætsundervisning - en grundbog i idrætsdidaktik – Københavns Universitet

NEXS > Kommunikation > Udgivelser > Bøger > Idrætsundervisning

Idrætsundervisning - en grundbog i idrætsdidaktik

Idrætsundervisning

En grundbog i idrætsdidaktik

2. udgave

Helle Rønholt og Birger Peitersen (red.)

2008, 365 sider, 298,- kr.
Institut for Idræt / Museum Tusculanum
ISBN: 978 87 635 0757 8 

IDRÆTSUNDERVISNING er en grundbog i idrætsdidaktik for idrætsstuderende, lærer- og pædagogstuderende samt højskolelærere og trænere på alle niveauer.

Lige så mangfoldigt det moderne idrætsbillede er, lige så mangfoldigt udfolder idrætsundervisning og -instruktion sig. Når man skal tackle og omsætte de forskellige pædagogiske udfordringer i idrætsmiljøerne til noget konstruktivt for både undervisere og deltagere, så kræver det bred didaktisk indsigt. Idrætsundervisning bidrager med teoretiske redskaber og refleksioner over forskellige tilgange til idrætspædagogisk praksis. Ud over almendidaktisk og idrætsdidaktisk teori inddrages teorier om undervisning, læring og kompetence i en kultur- og perspektivmodel.

Desuden giver bogen eksempler på idrætsdidaktiske emner, der illustrerer didaktiske overvejelser og fremgangsmåder i undervisningen.
Begge forfattere har omfattende erfaringer fra praktisk idræt, hvilket også kommer til udtryk i teksternes kobling mellem teori og praksis.

Hent indholdsfortegnelsen (pdf, 39 kb)
 
HELLE RØNHOLT, cand.mag., ph.d. og lektor ved Institut for Idræt, Københavns Universitet. Tidligere folkeskole- og seminarielærer, samt studieleder på cand.pæd. idræt uddannelsen på Danmarks Lærerhøjskole. Har praksiserfaringer som bl.a. aktiv atletikudøver og 12 år som landsholdsdeltager i basketball.

BIRGER PEITERSEN, cand.mag., tidligere lektor og studieleder ved Institut for Idræt, Københavns Universitet. Har tidligere været træner for bl.a. kvindelandsholdet i fodbold og Brøndbys herrer, samt ekspertkommentator for DR.

Læs om bogen på Museum Tusculanums hjemmeside hvor bogen også kan købes. Derudover kan bogen købes i boghandlen.