Radioverdener: Auditiv kultur, historie og arkiver

Research output: Book/ReportAnthologyResearchpeer-review

  • Jacob Kreutzfeldt (Editor)
  • Erik Svendsen (Editor)
  • Erik Granly Jensen (Editor)
  • Michelsen, Morten (Editor)
I slutningen af det 20. århundrede troede de fleste, at radioen ville blive fortidens medium i kraft af web-mediets sejrsgang. Men i dag lever radioen i bedste velgående på nye præmisser, og den er med stor succes blevet integreret i det 21.århundredes digitale medieplatforme.
Radioverdener. Auditiv kultur, historie og arkiver består af en række nedslag i radioens sammensatte historie, som den har udfoldet sig i Danmark siden begyndelsen af det 20. århundrede. Tilsammen danner bidragene en anderledes kulturhistorie, der afdækker lydens og lytningens rolle i det moderne Danmark lige fra, hvordan radioen skabte nye musikalske og journalistiske genrer til, hvordan Danmarks Radio kom til at indtage en nøglerolle i et demokratisk samfund under store forandringer. Og – måske vigtigst af alt – afslører bogen, hvem der kan tage æren af at være den første dj der præsenterede danskerne for The Beatles.
I denne indføring i Danmarks radiohistorie anlægger bogens forskere ikke kun et tilbageskuende blik. De udfolder også radioens rolle på det 21. århundredes digitale scene: Takket være podcasts og web-radio har vi ikke blot fået nye lyttervaner, vi har også fået adgang til mange af fortidens radioudsendelser og dermed til en helt ny, glemt del af vores kulturarv, hvis stemmer langt om længe er blevet tilgængelige. Både radioens nutid og dens fortid er forandret. Radioverdener. Auditiv kultur, historie og arkiver stiller skarpt på et medie, vi troede vi kendte.
Original languageDanish
Place of PublicationAarhus
PublisherAarhus Universitetsforlag
Number of pages322
ISBN (Print)9788771245035
ISBN (Electronic)9788771840568
Publication statusPublished - 21 Apr 2015

    Research areas

  • Faculty of Humanities - Radio History, Radio theory, auditory culture, sound studies, digital archives

ID: 124565164