Biblioteket

Velkommen til biblioteket

En del af Københavns Universitetsbibliotek (KUB)

Biblioteket er et institutbibliotek og har som sit primære formål at dække instituttets egne studerendes og ansattes informationsbehov.

De studerende og ansatte ved Københavns Universitets øvrige institutter og fakulteter er dog velkomne til at benytte biblioteket og eventuelt låne af bibliotekets materialesamling.

Der er ingen offentlig adgang til biblioteket.

Kontakt biblioteket

Nørre Allé 51, 2. sal,
2200 København N

Henriette Arnoldus Andersen, Bibliotekar
harnoldus@nexs.ku.dk, Telefon: 3532 0841

Åbent mandag - fredag: kl. 10.00-15.00

Biblioteket på Facebook

 

Bibliotekssystemet giver dig adgang til mere på én gang!

Københavns Universitetsbibliotek (KUB) tilbyder ansatte og studerende ved Københavns Universitet et samlet søgesystem - Bibliotekssystemet - på tværs af materialesamlingerne på alle institut- og fakultetsbiblioteker samt Det Kongelige Bibliotek.

Du skal derfor benytte Bibliotekssystemet, når du vil søge i Institut for Idræt og Ernærings biblioteks egen materialesamling, men du vil samtidig søge i KUB' samlede bestand af både trykte og elektroniske bøger, tidsskrifter og databaser.

Institutbibliotekets materialesamling i Bibliotekssystemet

 • Vores egen bogsamling kan normalt ikke bestilles via Bibliotekssystemet, men hvis en bog allerede er udlånt, kan 'Bestil' benyttes til at reservere bogen.
 • Bestil-funktionen kan kun aktiveres, når du har gennemført login (du finder 'Login' øverst til højre i skærmbilledet).

Om Login

Betingelser for adgang til de elektroniske ressourcer

 

 

Som studerende eller ansat ved Københavns Universitet har du mulighed for at få adgang til de fleste af de elektroniske ressourcer hjemmefra ved at være oprettet som låner i Københavns Universitetsbibliotek (KUB) / Det Kongelige Bibliotek

Få adgang til elektroniske ressourcer hjemmefra

 • Som ny studerende eller ny ansat på Københavns Universitet skal du selv sørge for at blive oprettet som låner i Københavns Universitetsbibliotek (KUB) / Det Kongelige Bibliotek (KB). 
 • Herefter har du inden for et døgn mulighed for fjernadgang til størstedelen af KUB' elektroniske ressourcer, og efter fremvisning af gyldigt Studie- eller ID-kort på dit institut- eller fakultetsbibliotek kan du også bestille bøger og tidsskrifter fra KB eller KUB's fakultetsbiblioteker - til afhentning på dit nærmeste fakultetsbibliotek (fx Nørre Allé 49).
 • Fjernadgang betyder, at du kan få adgang til en lang række af KUB's elektroniske tidsskrifter, bøger, håndbøger og databaser hjemmefra - eller evt. under ophold i udlandet.
 • Bemærk venligst, at kun studerende og ansatte ved Københavns Universitet er berettiget til at få fjernadgang via ovennævnte link!

Regler om fjernadgang

 • Fjernadgang er strengt personlig og må kun benyttes i forbindelse med studie og/eller forskning.
 • Kommerciel udnyttelse af data, systematisk download af store datamængder (herunder hele bøger eller hele tidsskrifter), samt systematisk lagring af data er strengt forbudt.
 • Det er endvidere forbudt at videregive bruger-id og password (pinkode) til andre og at benytte fjernadgangen i forbindelse med anden arbejdsplads.
 • Hvis biblioteket eller dataleverandøren opdager misbrug, vil fjernadgangen blive lukket for den pågældende.
 • Al trafik vedrørende fjernadgang bliver logget både hos dataudbyderen og på biblioteket.

Læs mere om fjernadgang.

 

 

Her kan du finde genveje til at forbedre dine informationskompetencer og få styr på bl.a. dine referencelister i dine fremtidige skriftlige opgaver.

Informationssøgning

Skriveprocessen

Køb/salg af lærebøger