Ph.d. forsvar: Novel mechanisms in mTORC1-regulated muscle plasticity

23. november 2018, 14.00

Aud. 1, August Krogh Bygningen, Universitetsparken 13, 2100 København Ø

Bedømmelsesudvalg

Professor Ylva Hellsten (chair), Department of Nutrition, Exercise and Sports, University of Copenhagen, Denmark

Professor Zhen Yan University of Virginia, USA

Associate professor Bert Blaauw University of Padova, Italy

Vejleder

Associate professor Thomas Elbenhardt Jensen, Department of Nutrition, Exercise and Sports, University of Copenhagen, Denmark

Om afhandlingen

Det er vigtigt at balancere aktiviteten af den anaboliske mTORC1 signaleringskaskade for at bevare muskelmasse og sundhed. Derved er det vigtigt at forstå dens regulering som følge af forskellige stimuli.

I studie 1 blev det påvist i musemuskler, at mTORC1 substrater reguleres forskelligt afhængigt af stimulus, så som insulin, aminosyrer eller passivt stræk.

I studie 2 blev det anaboliske og kataboliske signaleringsnetværk undersøgt vha. en global fremgangsmåde. Vores analyse afslørede et komplekst og sammenflettet signaleringsnetværk, og dette vil være en betydelig ressource i fremtidig forskning. Fra denne ressource blev et muskelspecifikt protein identificeret som et hidtil ukendt mTORC1 substrat, hvilket sammenkæder mTORC1 med reguleringen af musklens oxidative kapacitet efter fysisk aktivitet.

Resultaterne fra denne ph.d.-afhandling giver ny indsigt i reguleringen af mTORC1 substrater som følge af forskellige stimuli, og resultaterne vil potentielt bidrage signifikant til udviklingen af lægemidler til at bevare muskelmasse og sundhed.

2018, 163 sider.

Afhandlingen ligger til gennemsyn på Biblioteket, Nørre Allé 51, 2200 København N