Tiltrædelsesforelæsning v/ Lotte Lauritzen

Lotte Lauritzen er tiltrådt et professorat med særlige opgaver i "bioaktivt fedt og helbred” ved Institut for Idræt og Ernæring på Københavns Universitet.

I den anledning afholdes en tiltrædelsesforelæsning med titlen

Fisk på hjernen

Omega-3 fedtsyrer, specielt de langkædede som kommer fra fisk, har en lang række foreslåede bioaktive effekter i vores krop, som kan påvirke vores helbred. Det diskuteres endvidere om indtag langkædede omega-3 fedtsyrer tidligt i livet er essentielt for at opnå en optimal udvikling af hjernen.

I forelæsningen vil Professor Lotte Lauritzen fortælle om såvel bioaktive som essentielle effekter af langkædede omega-3 fedtsyrer og den forskning som hun selv har lavet i den sammenhæng. Hun vil især fokusere på effekter på hjernefunktion og kognition hos børn og diskuterer om der kan skelnes mellem de bioaktive og essentielle effekter af langkædede omega-3 fedtsyrer og om deres funktionelle effekter afhænger af køn og genetik.

Lotte Lauritzen vil endvidere fortælle om sin egen faglige baggrund og de forskningsspørgsmål hun planlægger at undersøge i fremtiden for at opnå bedre forståelse af hvordan bioaktive fedtstoffer fra kosten kan påvirke vores helbred og funktionsevne samt hvordan sådanne effekter kan påvirkes af vores genetik og øvrige livsstil.

Tid

Fredag den 4. maj 2018 kl. 14.00

Sted

Festauditoriet, Bülowsvej 17, 1870 Frederiksberg 

Sprog

Forelæsningen afholdes på dansk.

Reception

Efter forelæsningen vil der være en reception i A001/A009 i bygning 2-85, Rolighedsvej 26, Frederiksberg.

Tilmelding

Tilmelding via formular senest den 22. april 2018

Kontakt

Sekretær Randi Knudsen, rakn@nexs.ku.dk

Arrangør

Sektion for Børne- og international ernæring, Københavns Universitet