Familieidræt: Bevægelse, udvikling og livgivende øjeblikke for store og små

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningfagfællebedømt

Dokumenter

I København har foreningen Familieidræt på få år udviklet sig til at være en deltagermagnet. Engagerede og legeglade instruktører guider aktiviteter, der har til hensigt at udfordre både store og små. Her kan forældre og børn lege og bevæge sig sammen og samtidig opleve hinanden i andre situationer end i hverdagen.

Familieidræt har i mange år fundet sted på danske idrætshøjskoler i børnenes sommerferie, men med den Københavnske forening er Familieidræt for alvor sat på landkortet.

Udgangspunktet for denne artikel er en mindre undersøgelse foretaget på et Familieidræts-hold med 5-8-årige børn og deres forældre.

Artiklen fokuserer på kvaliteter og potentialer ved Familieidræt portrætteret igennem små situative fortællinger. Der fokuseres især på begreber som tid, nærvær og udviklende relationer. Tid til nærvær og mulighed for at være i et rum med udviklende relationer er nemlig vigtigt for børn. Det er samtidig i mange moderne familiers liv en udfordring at få tid til netop nærvær.

Artiklen viser, at Familieidræt kan være livgivende for forældre/barn kontakten og at bevægelsesaktiviteterne kan være selvværdsudviklende for de deltagende børn.
OriginalsprogDansk
Tidsskriftidrottsforum.org
Sider (fra-til)1-13
Antal sider13
ISSN1652-7224
StatusUdgivet - 31 maj 2016

Bibliografisk note

CURIS 2016 NEXS 142

Links

Antal downloads er baseret på statistik fra Google Scholar og www.ku.dk


Ingen data tilgængelig

ID: 161911410