Adam Steen Rønlund
Ph.d.-studerende
Idræt, individ & samfund
Nørre Allé 51, 2200 København N
Adam Steen Malmkjær Rønlund er ansat som ph.d.-studerende ved Institut for Idræt og Ernæring, Københavns Universitet i sektionen idræt individ og samfund. Adams ph.d.-projekt har titlen ”SpilSammen - Holdspil og fællesskaber på ungdomsuddannelser” og er en undersøgelse af udviklingen af en elevorienteret, demokratisk tilgang til sundhedsfremme og organisatoriske ændringer i fire forskellige ungdomsuddannelseskontekster. Adam er også tilknyttet Center for Holdspil og Sundhed på KU, hvor han bidrager til efteruddannelse og kursusudvikling inden for tilpassede holdspil.
Adam færdiggjorde sin kandidatuddannelse i humanistisk-samfundsvidenskabelig idrætsvidenskab i 2014 med kandidatspecialet ”Badminton fitness – et casestudie af en gruppe hf-elevers erfaringer i et målrettet træningsforløb medperspektiver på skoleliv og barrierer for idrætsdeltagelse”. Efter kandidatuddannelsen har Adam i 5 år arbejdet inden for uddannelsessektoren som bl.a. gymnasielærer, efterskolelærer og FGU-lærer, indtil han i 2020 blev ansat som ph.d.-studerende på NEXS. Adams interesse- og forskningsområder er bevægelseskultur og idrætsdeltagelse inden for ungeområdet og med særligt fokus på ungdomsuddannelser.
Aktuel forskning
SpilSammen - Holdspil og fællesskaber på ungdomsuddannelser
En undersøgelse af udviklingen af en elevorienteret, demokratisk tilgang til sundhedsfremme og organisatoriske ændringer i fire forskellige ungdomsuddannelseskontekster
Der sker et stort fald i idrætsdeltagelsen gennem teenageårene, når unge skifter fra folkeskole til ungdomsuddannelse, og dermed skal indgå i nye rammer, krav og fællesskaber. Samtidig ses en nedgang i trivsel samt en øgning i stress blandt unge i netop denne periode. Forskning viser, at deltagelse i idrætsfællesskaber som holdspil og holdaktiviteter styrker sociale relationer, som er en vigtig del af ungdomslivet og er med til at fremme trivsel og mindske stress samt øge fastholdelsen i et fysisk aktivt liv.
Til projektet er knyttet fire forskellige ungdomsuddannelsesinstitutioner. Forskningen tager udgangspunkt i elevernes oplevelser af deres skoles idrætsmiljø- og kultur. Målet er at undersøge, hvorledes der kan udvikles konkrete tiltag som passer til de unges udfordringer og muligheder. I samspil med forskergruppen og deres lærere skal eleverne fremsættes innovative forandringsforslag, som kan påvirke skolernes idrætsmiljø og bevægelsespolitik.
Undervisnings- og vejledningsområder
- NIDA04021U: Idræt og bevægelseskultur 2020/2021
- Projekt uden for kursusregi, ”facilitation of sports in educational programs for young adults”
- Virksomhedsprojekt på bachelorniveau
- NNEK21004U: idræt og ungdomskultur – forskningsoplæg
ID: 236751173