Med Kroppen Ind I Kulturen: Idrætshistoriske Strejflys

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportBogUndervisning

Standard

Med Kroppen Ind I Kulturen: Idrætshistoriske Strejflys. / Bonde, Hans; Elsborg, Stanis.

Odense : Syddansk Universitetsforlag, 2020. 330 s.

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportBogUndervisning

Harvard

Bonde, H & Elsborg, S 2020, Med Kroppen Ind I Kulturen: Idrætshistoriske Strejflys. Syddansk Universitetsforlag, Odense.

APA

Bonde, H., & Elsborg, S. (2020). Med Kroppen Ind I Kulturen: Idrætshistoriske Strejflys. Syddansk Universitetsforlag.

Vancouver

Bonde H, Elsborg S. Med Kroppen Ind I Kulturen: Idrætshistoriske Strejflys. Odense: Syddansk Universitetsforlag, 2020. 330 s.

Author

Bonde, Hans ; Elsborg, Stanis. / Med Kroppen Ind I Kulturen: Idrætshistoriske Strejflys. Odense : Syddansk Universitetsforlag, 2020. 330 s.

Bibtex

@book{cf4f7f6017a4474c8264c19b6a58a947,
title = "Med Kroppen Ind I Kulturen: Idr{\ae}tshistoriske Strejflys",
abstract = "I en tid hvor erkendelse og uddannelse p{\aa}virkes af en stadig st{\ae}rkere tendens til digitalisering, er det p{\aa}kr{\ae}vet at pege p{\aa} kroppens betydning for b{\aa}de indl{\ae}ring og kultur. Med udgangspunkt i idr{\ae}tten vises det, hvordan kroppen lige fra det antikke Gr{\ae}kenland til de seneste olympiske lege har v{\ae}ret central i samfundsudviklingen. L{\ae}seren opmuntres til sanseligt at involvere sig i antikkens og i den moderne idr{\ae}t. Det sker gennem formidling af helt ny forskning, en r{\ae}kke idr{\ae}tshistoriske strejflys, et omfattende visuelt og skriftligt materiale samt forslag til kulturgeografiske guidede ture med udgangspunkt i kroppen til centrale europ{\ae}iske hovedst{\ae}der og vigtige danske lokaliteter. Bogen er skrevet til brug i gymnasiets historie-, idr{\ae}ts- og samfundsfag, men kan derudover anvendes bredt i uddannelsessektoren samt af den kulturinteresserede l{\ae}ser og af kulturturister. P{\aa} bogens hjemmeside kan der findes et omfattende kildemateriale samt sp{\o}rgsm{\aa}l og opgaver til bogens kapitler.",
author = "Hans Bonde and Stanis Elsborg",
note = "CURIS 2020 NEXS 251",
year = "2020",
language = "Dansk",
isbn = "9788740832488",
publisher = "Syddansk Universitetsforlag",

}

RIS

TY - BOOK

T1 - Med Kroppen Ind I Kulturen: Idrætshistoriske Strejflys

AU - Bonde, Hans

AU - Elsborg, Stanis

N1 - CURIS 2020 NEXS 251

PY - 2020

Y1 - 2020

N2 - I en tid hvor erkendelse og uddannelse påvirkes af en stadig stærkere tendens til digitalisering, er det påkrævet at pege på kroppens betydning for både indlæring og kultur. Med udgangspunkt i idrætten vises det, hvordan kroppen lige fra det antikke Grækenland til de seneste olympiske lege har været central i samfundsudviklingen. Læseren opmuntres til sanseligt at involvere sig i antikkens og i den moderne idræt. Det sker gennem formidling af helt ny forskning, en række idrætshistoriske strejflys, et omfattende visuelt og skriftligt materiale samt forslag til kulturgeografiske guidede ture med udgangspunkt i kroppen til centrale europæiske hovedstæder og vigtige danske lokaliteter. Bogen er skrevet til brug i gymnasiets historie-, idræts- og samfundsfag, men kan derudover anvendes bredt i uddannelsessektoren samt af den kulturinteresserede læser og af kulturturister. På bogens hjemmeside kan der findes et omfattende kildemateriale samt spørgsmål og opgaver til bogens kapitler.

AB - I en tid hvor erkendelse og uddannelse påvirkes af en stadig stærkere tendens til digitalisering, er det påkrævet at pege på kroppens betydning for både indlæring og kultur. Med udgangspunkt i idrætten vises det, hvordan kroppen lige fra det antikke Grækenland til de seneste olympiske lege har været central i samfundsudviklingen. Læseren opmuntres til sanseligt at involvere sig i antikkens og i den moderne idræt. Det sker gennem formidling af helt ny forskning, en række idrætshistoriske strejflys, et omfattende visuelt og skriftligt materiale samt forslag til kulturgeografiske guidede ture med udgangspunkt i kroppen til centrale europæiske hovedstæder og vigtige danske lokaliteter. Bogen er skrevet til brug i gymnasiets historie-, idræts- og samfundsfag, men kan derudover anvendes bredt i uddannelsessektoren samt af den kulturinteresserede læser og af kulturturister. På bogens hjemmeside kan der findes et omfattende kildemateriale samt spørgsmål og opgaver til bogens kapitler.

UR - http://idraetshistorie.dk/med-kroppen-ind-i-kulturen/

M3 - Bog

SN - 9788740832488

BT - Med Kroppen Ind I Kulturen: Idrætshistoriske Strejflys

PB - Syddansk Universitetsforlag

CY - Odense

ER -

ID: 241756666