Unge mænd søges til forskningsprojekt der undersøger konsekvenserne af 2 uger med benet i gips – Københavns Universitet

NEXS > Om instituttet > Forsøgspersoner > Konsekvenserne af 2 ug...

17. august 2017

forsøgspersoner søges

Har du lyst til at deltage i et større videnskabeligt projekt der omhandler effekterne af 2-ugers immobilisering og 4-ugers genoptræning, samt giver et indgående kendskab til kredsløb- og muskelfysiologi?

Hvis et ben helt inaktiveres i en periode, fx ved gipsning, kan det resultere i at musklernes- og blodkarrenes funktionsevne forringes. Netop dette søger vi at opnå en bedre forståelse af i pågældende studie. Vi vil samtidig gerne undersøge om træning under og efter immobilisering kan forebygge / mindske tabet af funktionsevne.

Vi søger derfor moderat aktive unge mænd i alderen 18 – 35 år, der har lyst til at bidrage med vigtig viden eller blot få et detaljeret kendskab til deres krops fysiologi.

For at deltage skal du

• være sund og rask
  • ikke lide af hjertekarsygdomme
  • være moderat / almindelig fysisk aktiv
  • være ikke-ryger (de sidste 10 år)
  • ikke være overvægtig (BMI < 25)

Studiets forløb består af en 2-ugers periode med immobilisering af dit ene ben (gips) og en efterfølgende 4-ugers periode med genoptræning. Nogle deltagere vil skulle træne det modsatte ben i immobiliseringsperioden. Som deltager skal du gennemgå én helbredsundersøgelse, seks hele forsøgsdage (5-7 timer) og én kort forsøgsdag (1time). Derudover vil du skulle deltage i træning på Københavns Universitet.

Forsøget udføres på Institut for Idræt og Ernæring, Københavns Universitet, og der ydes økonomisk kompensation for deltagelse.

Er du stadig interesseret i projektet kan du læse mere om det i vores deltagerinformation, og /eller kontakte:

Nicolai Rytter, ph.d. Studerende E-mail: gips@nexs.ku.dk Tlf: +45 3533 1600

Forsøgsansvarlig er Professor Ylva Hellsten og Adjunkt Lasse Gliemann, begge Institut for Idræt og Ernæring, samt klinisk ansvarlig læge Tue Smith Jørgensen, Ortopædkirurgisk afdeling, Herlev og Gentofte Sygehus.

Forsøget er godkendt af De Videnskabelige Komitéer for Region Hovedstaden (H-17001344) og støttes af kulturministeriets forskningsudvalg