30-60 årige fysisk inaktive mænd og kvinder søges til forskningsprojekt – Københavns Universitet

NEXS > Om instituttet > Forsøgspersoner > 30-60 årige fysisk ina...

10. maj 2017

30-60 årige fysisk inaktive mænd og kvinder søges til forskningsprojekt

Forsøgspersoner søges

Diabetes (sukkersyge) er forbundet med en øget risiko for hjertekarsygdomme. I dette studie vil vi undersøge om en simpel procedure der udføres i hjemmet kan forbedre blodkarrenes- samt hjertets funktion og sundhed. Denne procedure indebærer gentaget kortvarig aflukning af blodtilførslen til armene med en blodtryksmanchet.

Vi søger 32 kvinder og mænd i alderen 30-60 år som har metabolisk syndrom og derved en forøget risiko for udvikling af type II diabetes og hjertekarsygdomme.

For at deltage skal du

• have metabolisk syndrom
  • være ikke-ryger (de sidste 10 år)
  • ikke lide af hjertekarsygdomme eller diabetes
  • ikke være kronisk syg
  • ikke være overvægtig (BMI under 30).

Som deltager i studiet skal du gennemgå en indledende helbredsundersøgelse, samt tre forsøgsdage før og efter en 8-ugers behandlingsperiode. I behandlingsperioden skal du hver dag, i eget hjem, udføre en 45 minutters behandling med blodtryksmanchet.

Der ydes økonomisk kompensation.

Forsøget udføres på Institut for Idræt og Ernæring, Københavns Universitet og på Steno Diabetes Center, Gentofte.

Ph.d. studerende Nicolai Rytter, MSc,
Institut for Idræt og Ernæring, Københavns Universitet
RICstudy@nexs.ku.dk, telefon: 3532 1632

Forsøget er godkendt af De Videnskabelige Komitéer for Region Hovedstaden og støttes af Dansk Diabetes Akademi og Forskningsrådene.