30-70 årige fysisk inaktive mænd og kvinder søges til forskningsprojekt – Københavns Universitet

NEXS > Om instituttet > Forsøgspersoner > 30-70 årige fysisk ina...

18. januar 2018

30-70 årige fysisk inaktive mænd og kvinder søges til forskningsprojekt

Forsøgspersoner søges

Forhøjet blodsukker og sukkersyge er forbundet med en øget risiko for udvikling af hjertekarsygdomme. I dette studie vil vi undersøge en ny simpel behandling til forebyggelse af netop hjertekarsygdomme. Behandlingen består af gentaget stimulering med blodtryksmanchet (helt ufarligt).

Vi søger 15 mænd og kvinder i alderen 30 – 70 år som har forhøjet blodsukker (præ-diabetes), og derved en øget risiko for udvikling af hjertekarsygdomme.

For at deltage skal du

• have forhøjet blodsukker (HbA1c = 5,7 – 6,4%)
  • BMI under 35
  • være ikke-ryger (minimum 10 år)
  • ikke have andre kroniske sygdomme

Som deltager i studiet skal du gennemgå en indledende helbredsundersøgelse samt tre forsøgsdage før og efter en 6-ugers behandlingsperiode. I behandlingsperioden skal du hver dag, i eget hjem, udføre en 45 minutters behandling med blodtryksmanchet.

Der ydes økonomisk kompensation.

Forsøget udføres på Institut for Idræt og Ernæring, Københavns Universitet og på Steno Diabetes Center, Gentofte.

Nicolai Rytter, ph.d. studerende
Institut for Idræt og Ernæring, Københavns Universitet
RICstudy@nexs.ku.dk, telefon: 3533 1600.

Forsøget er godkendt af De videnskabsetiske Komitéer for Region Hovedstaden og støttes af Dansk Diabetes Akademi samt De Frie Forskningsråd.