20-30 årige raske mænd søges til antidopingforsøg – Københavns Universitet

NEXS > Om instituttet > Forsøgspersoner > 20-30 årige raske mænd...

12. september 2017

20-30 årige raske mænd søges til antidopingforsøg

forsøgspersoner søges

Studiets formål er at undersøge hvordan man via analyse af en fingerprikblodprøve kan undersøge om en atlet har taget testosteron.

For at deltage skal du

• være mand
  • være rask
  • være mellem 20 og 30 år gammel

Du må ikke

• styrketræne mere end 2 gange om ugen
  • have indlæggelseskrævende sygdomshistorik
  •  være nuværende eller tidligere steroidmisbruger.

Tidsplan

Forsøgspersonerne i behandlingsgruppen vil gennemgå en testosteronbehandling bestående af to indsprøjtninger. Forsøgspersonerne, der havner i kontrolgruppen, vil også få to indsprøjtninger, dog med placebo.

Der vil blive taget fingerprik-blodprøver, traditionelle blodprøver samt urinprøver to gange inden forsøgsstart, samt 1, 3, 5, 10, 14 og 21 dage efter første og anden behandling.

Ydermere vil der blive gennemført en række fysiske præstationstest før og efter behandling. Forsøget tager ca. 8 uger.

Forsøgene udføres på Institut for Idræt og Ernæring, Universitetsparken 13, 2100 København Ø, og har forventet opstart i september 2017.

For deltagelse i det fulde forsøg gives kr. 2.000, som der skal betales skat af. Du kan læse mere om undersøgelserne ved at skrive til sas@nexs.ku.dk og bede om yderligere information.

Ansvarlig forsøgsleder: Lektor Nikolai Baastrup Nordsborg, Cand.scient., ph.d.
Ph.d. studerende: Sara Amalie Solheim, Cand.scient.

Sara Amalie Solheim, sas@nexs.ku.dk