18-80 årige søges til projekt om aldersrelaterede ændringer af gang – Københavns Universitet

NEXS > Om instituttet > Forsøgspersoner > 18-80 årige søges til ...

07. juni 2017

18-80 årige søges til projekt om aldersrelaterede ændringer af gang

Forsøgspersoner søges

Projektet vil undersøge de aldersrelaterede ændringer i hjernen og rygmarvens styring af gang hos mennesker fra barndommen til alderdommen og hvordan denne styring ændres under gang i et mere udfordrende terræn.

Fotograf: Mikal SchlosserDen corticospinale nervebane er den vigtigste motoriske nervebane der styrer forbindelserne mellem hjerne og muskler hos mennesker. Formålet med dette projekt er at undersøge aldersrelaterede ændringer i hjernen og rygmarvens styring af gang hos mennesker fra barndommen til alderdommen og hvordan denne styring ændres under gang i et mere udfordrende terræn.

Vi søger

Vi søger raske forsøgspersoner i alderen 18-80 år, der ønsker at deltage i undersøgelsen.

Undersøgelserne

Du skal deltage i 2 uafhængige undersøgelser af hver 2-3 timers varighed.

I det ene forsøg måler vi signaler fra muskler og hjerne under gang ved at sætte måleelektroder på huden af hhv. underben og hoved.

I det andet forsøg bruger vi Transcranial magnet stimulation (TMS) til at undersøge den corticospinale nervebanes styring af muskulaturen i hånden og underbenet mens du sidder ned og under gang.

Undersøgelserne vil foregå på Panum instituttet 33.3, Blegdamsvej 3, 2200 København N

For nærmere information om forsøget kontakt

Svend Sparre Geertsen, Ph.d., Cand. Scient. på mail: ssgeertsen@nexs.ku.dk