Dansens dag - unge underviser unge – Københavns Universitet

NEXS > NYHEDER > 2016 nyheder > Dansens dag - unge und...

03. marts 2016

Dansens dag - unge underviser unge

dans

Snigpremiere på Dansens Dag – 250 gymnasieelever undervises af idrætsstuderende d. 4 marts, kl. 12.30 - 15.00.

Fotograf: Jakob Helbig

Fredag d. 4. marts underviser en stor gruppe unge idrætsstuderende fra Institut for Idræt og Ernæring 250 gymnasieelever i 12 forskellige danseworkshops. Gymnasieeleverne undervises i så forskellige dansestilarter som moderne dans, bollywood, popping, electric boogie, afrikansk dans, line dance, folkedans og mange andre.

Det sker som en snigpremiere på UNESCOs Dansens Dag, der har fokus på bevægelsesglæde, musik, fællesskab og kulturmøder.

Snigpremieren på Dansens Dag afvikles blandt andet i den smukke dansesal, i den runde Kong Frederik IX hal og i en gammeldags gymnastiksal. Stederne vil være fyldt af bevægelse, energi og dans. Dansens Dag har til formål at skabe synergi og åbne grænserne mellem universitetet og den omgivende verden.

Smagsprøve på universitetet

Gymnasieeleverne får en smagsprøve på universitetet og gymnasielærerne får ny inspiration. Dansens Dag giver også gymnasieeleverne mulighed for at opleve et innovativt universitetsstudie, der kombinerer teoretisk viden med praktiske, idrætslige og formidlingsmæssige kompetencer - også i dans.

Dansens Dag fejres over hele verden hvert år den 29. april. Den er etableret af UNESCO i 1982 og har til formål at fejre livsglæden, dansen og fællesskabet på tværs af politiske, kulturelle og etniske grænser og barrierer.

Fredag d. 4. marts kl. 12.30 – 15.00

Dansesalen, Kong Frederik IX hallen, Herresalen, Idrætshallen og Karnapsalen