4. udgave af Menneskets ernæring – opdateret og gennemgribende revideret – Københavns Universitet

NEXS > NYHEDER > 2015 nyheder > 4. udgave af Mennesket...

20. november 2015

4. udgave af Menneskets ernæring – opdateret og gennemgribende revideret

ny udgave

Menneskets ernæring har med årene fået status som en vigtig lærebog i human ernæring på en lang række uddannelser. En ny udgave, som er gennemgribende revideret og opdateret i forhold til nyeste anbefalinger og forskning, kommer 20. november 2015.

I Menneskets ernæring beskrives sammenhængen mellem de fysiologiske og biologiske processer, som er nødvendige for opretholdelse af liv.  I tillæg beskæftiger bogen sig også med tværfaglige samfundsrelaterede perspektiver på menneskets ernæring herunder blandt andet bearbejdning af fødevarer, love og regler og de sociale, kulturelle og historiske forudsætninger for, hvad vi spiser, samt hvad der ligger til grund for de råd og anbefalinger der gives om ernæring.

Den 4. udgave af Menneskets ernæring er yderligere suppleret med en række nye kapitler om blandt andet kost og hjernens præstationsevne samt populære slankediæter og kostformer som fx stenalderkost, Ny Nordisk Hverdagsmad, Atkins- og Dukan-kosten.

Bogens kapitler er skrevet af en række førende fagpersoner og forskere indenfor deres respektive felter og inddrager den nyeste nationale og internationale forskning. Af bidragydere fra Institut for Idræt og Ernæring kan nævnes bogens redaktører professor Arne Astrup og professor mso. Susanne Bügel.

Derudover har professor Lars Ove Dragsted, professor Henrik Friis, lektor Thomas Meinert Larsen, lektor Lotte Lauritzen, professor Kim Fleischer Michaelsen og professor Christian Mølgaard – blandt mange andre af instituttets ansatte – bidraget til bogen.

Bogen anvender dansk terminologi og kan derfor også læses af personer uden særlige forkundskaber.

Menneskets ernæring, 4. udgave kan bestilles hos Forlaget Munksgaard.