Stort skulderklap til forskertalentet Lykke Sylow – Københavns Universitet

NEXS > NYHEDER > 2014 nyheder > Stort skulderklap til ...

15. december 2014

Stort skulderklap til forskertalentet Lykke Sylow

pris

Det Frie Forskningsråd har udvalgt Lykke Sylow til at modtage en af årets Forskertalent-bevillinger. Bevillingen er en del af Sapere Aude-programmet, der har til formål at fastholde de mest talentfulde yngre danske forskere i forskningen.

Lykke Sylow fra forskergruppen Molekylær Fysiologi tildeles bevillingen for sin forskning i identifikationen af nye muskelproteiner, der er involveret i reguleringen af blodsukkeret og deres påvirkning på udviklingen af insulinresistens og type 2-diabetes. Bevillingen er på 500.000 kr.

"Bevillingen giver mig mulighed for at tage 12 måneder til Baker IDI Heart and Diabetes Institute, Melbourne, Australien, hvor jeg skal forske hos en af verdens førende forskere i virusbaserede metoder til at levere genetiske modifikationer til muskelceller. Det betyder, at jeg som den første i Danmark vil kunne udvikle og etablere denne metode og få endnu mere viden om muskelproteiners indflydelse på metaboliske sygdomme", siger Lykke Sylow.

Om Sapere Aude

Sapere Aude-bevillingerne bliver givet som en ekstra anerkendelse til de yngre forskere, som i løbet af 2014 har modtaget postdoc-stipendier fra Det Frie Forskningsråd. Forskertalent-bevillingerne er på op mod en halv million kroner, og de bliver uddelt til i alt 40 danske talenter, hvoraf de 15 har tilknytning til Københavns Universitet.

Lykke har tidligere modtaget et 10 måneders scholarstipendium fra Novo med titlen "A possible role for the actin-cytoskeleton and Rac1 in insulin resistance and its involvement in contraction-stimulated glucose uptake" og modtog i 2011 desuden Københavs Universitets guldmedalje for prisopgaven "Redegør for betydningen af actin-reorganisering for insulin- og kontraktionsmedieret glukoseoptagelse i skeletmuskler".

Lykke Sylow