Danmark er nr. 1 foran skærmen til VM i fodbold – Københavns Universitet

NEXS > NYHEDER > 2014 nyheder > Danmark er nr. 1 foran...

10. juni 2014

Danmark er nr. 1 foran skærmen til VM i fodbold

fodbold vm

Trods det nationale traume, at Danmark ikke kom med til fodbold VM, så følger vi alligevel med i det der sker i Brasilien. Vi er det land i Europa, hvor flest indbyggere vil være at finde foran tv-skærmen, computeren, mobilen eller på tablet.

Hele 68% af danskerne vil følge med i VM kampene – uden Dannebrog og landsholdet, mens de andre europæiske lande, som heller ikke selv er med ved VM, må notere en national interesse på under 50 procent. Det viser en undersøgelse, som Københavns Universitet har været med under overskriften Europeans & The World Cup (Football Research in an Enlarged Europe): "Football in the European Public Opinion Survey" A survey of the FREE project conducted by BVA & coordinated for Europe by Céline Bracq at BVA (France).

Et andet interessant resultat af undersøgelsen viser, at blandt de lande, som har kvalificeret sig til VM, er Italien dét land, hvor færrest vil følge med i VM-kampene. Til gengæld topper vores sydlige nabo Tyskland, ifølge undersøgelsen, med ikke færre end 82 procent, som i de næste par uger vil være optaget af deres landshold præstationer på den anden side af jordkloden.

Ph.d.-studerende Svenja-Maria Mintert, mobil: 2326 4006

Professor Gertrud Pfister vedr. the FREE project (engelsk)