Fedt nok - Venus fra Willendorf – Københavns Universitet

NEXS > NYHEDER > 2014 nyheder > Fedt nok - Venus fra W...

17. marts 2014

Fedt nok - Venus fra Willendorf

fedmeforskning

Den 58-årige professor og dr. med. Arne Astrup fra Københavns Universitet har fået fedmeforskningens pendant til Nobelprisen – ”The Willendorf Award”. Det er første gang, at en dansker har fået den prestigefyldte pris, siden den blev oprettet i 1980.

Venus fra Willendorf

At prisen hedder ”The Willendorf Award” er ikke tilfældigt. Prisen er opkaldt efter en ca. 24.000 år gammel statuette af en voluminøs kvinde, som blev fundet nær den østrigske by Willendorf i 1908. Kvinden med de svulmende former i overflod symboliserede frugtbarhed og sex-appel for de forhistoriske mænd.Til gengæld ville hun i dag, hvis hun havde levet, have hørt til den gruppe, som betegnes som kraftigt overvægtige og langt fra et forbillede for sine medsøstre.

Arne Astrup fra Københavns Universitet har fået overrakt fedmeforskningens pendant til Nobelprisen – ”The Willendorf Award”

Arne Astrup har fået overrakt prisen i den malaysiske hovedstad Kuala Lumpur i forbindelse med Den Internationale Videnskabelige Fedmesammenslutning, IASOs forskningskongres.

Arne Astrup har fået prisen for sin pionerforskning inden for ”hormonel regulering af appetitten og de enkelte næringsstoffers betydning for mæthed”.

Yderligere oplysninger: Arne Astrup på mobiltelefon: 21 43 33 02 eller  ast@nexs.ku.dk