Arne Astrup vinder hæderspris for sin fedmeforskning – Københavns Universitet

NEXS > NYHEDER > 2013 nyheder > Arne Astrup vinder hæd...

04. oktober 2013

Arne Astrup vinder hæderspris for sin fedmeforskning

Anerkendelse

Som den første dansker nogensinde modtager prof. dr. med. Arne Astrup fra Institut for Idræt og Ernæring på Københavns Universitet den prestigefyldte ”Willendorf Award” for sin banebrydende forskning inden for stofskifte og fedme.

Arne Astrup

Download gratis pressebillede

Den Internationale Videnskabelige Fedmesammenslutning (IASO) har netop offentliggjort, at prof. dr. med. Arne Astrup fra Institut for Idræt og Ernæring på Københavns Universitet er udvalgt til at modtage organisationens fineste pris inden for klinisk fedmeforskning, ”The Willendorf Award”, for sine gennembrud inden for forskningen.

Prisen, der kun uddeles hver fjerde år, overrækkes ved den internationale fedmeforsknings-kongres i Kuala Lumpur i Malaysia til april 2014, hvor Arne Astrup skal holde en æresforelæsning.

Som den første dansker skriver Arne Astrup sig dermed ind i rækken af berømte forskere som tidligere har modtaget denne pris. I 2006 tilfaldt prisen den japanske forsker Matsuzawa for hans opdagelse af fedtvævshormonet adiponektin, og i 2010 modtog amerikaneren Eric Ravussin prisen for hans værdifulde indsigt i energistofskiftet.

Komiteén har især lagt vægt på Arne Astrups pionerforskning inden for hormonel appetitregulering, og de enkelte næringsstoffers betydning for mæthed, samt Arne Astrups påvisning af den kliniske betydning af kostsammensætning for vægtkontrol gennem store lodtrækningsstudier.

Prof. dr. med. Arne Astrup, mobil 21 43 33 02 eller e-mail ast@life.ku.dk