Forebyggelse af doping blandt unge fodboldspillere – Københavns Universitet

NEXS > NYHEDER > 2013 nyheder > Forebyggelse af doping...

07. februar 2013

Forebyggelse af doping blandt unge fodboldspillere

WADA (World Anti-Doping Agency) har bevilliget midler til det toårige forskningsprojekt

A cross-cultural approach to a cross-cultural issue: Psychosocial factors and doping in young athletes

Projektet har til formål at undersøge forholdet mellem motivationsmiljø, holdets moralske holdning og spillernes moralske identitet i forbindelse med intentioner om at benytte doping.

Studiet omfatter unge fodboldspillere fra England, Danmark og Grækenland. Det forventes, at denne forskning vil bidrage til forståelsen af, hvorfor sportsudøvere bruger præstationsfremmende substanser.

Projektet gennemføres i samarbejde med Maria Kavussanu (Forskningsleder, University of Birmingham, UK) og Antonis Hatzigeorgiadis (Medforsker, University of Thessaly, Grækenland).

Anne-Marie Elbe