Institut for Idræt og Ernæring – Københavns Universitet


Institut for Idræt og Ernæring beskæftiger sig med forskning, uddannelse, innovation og formidling inden for ernæring, humanfysiologi og idræt på højeste internationale niveau, og dækker såvel sundhedsvidenskabelige, humanistiske og samfundsvidenskabelige discipliner.

NYHEDER

  • Nordisk Skolemad er sundere end madpakken

    10.09.2014

    Børn som spiser skolemad baseret på nordiske råvarer som kål, fisk, nødder og bær har bedre insulinfølsomhed, mindre fedt i blodet og lavere blodtryk end børn der spiser en almindelig madpakke. Det viser OPUS Skolemadsprojekt, hvor over 800 danske skolebørn har deltaget. Resultaterne er en del af Forskningsprojekt OPUS på Københavns Universitet og er netop sat til udgivelse i det videnskabelige tidsskrift British Journal of Nutrition. »

  • Fremtidens børn skal have bedre mad

    10.09.2014

    Onsdag den 10. september, 2014, samler Forskningscenter OPUS mere end 70 af de vigtigste aktører inden for børn, mad og sundhed på Krogerup Avlsgaard til topmødet ”Fremtidens madløsninger for fremtidens børn”. Formålet er at kickstarte og kvalificere den indsats, der skal sikre bedre mad for fremtidens børn. Topmødet indledes af fødevareminister Dan Jørgensen. »

Se alle