Institut for Idræt og Ernæring – Københavns Universitet


Institut for Idræt og Ernæring beskæftiger sig med forskning, uddannelse, innovation og formidling inden for ernæring, humanfysiologi og idræt på højeste internationale niveau, og dækker såvel sundhedsvidenskabelige, humanistiske og samfundsvidenskabelige discipliner.

NYHEDER

  • Ny forskning bringer os nærmere motion på pilleform

    02.10.2015

    Banebrydende ny forskning fra Københavns Universitet og Sydney University i Australien afslører mere end 1000 hidtil ukendte molekylære reaktioner i muskler, der udsættes for fysisk aktivitet.  Afsløringen bringer os et stort skridt nærmere en forståelse af, hvad der sker i musklerne, når vi dyrker motion, og hvorfor motion er sundt. Resultatet åbner op for, at man i fremtiden potentielt set kan udvikle et lægemiddel med samme sundhedsfordele som motion. »

  • Børn med lavt D-vitaminniveau har lidt højere blodtryk og lidt mere kolesterol i blodet

    24.09.2015

    Jo mindre D-vitamin 8-11 årige børn har i blodet, jo højere er deres blodtryk og jo mere kolesterol har de i blodet. Det viser forskere fra bl.a. Københavns Universitet i en ny undersøgelse baseret på OPUS Skolemadsprojekt, hvor over 800 danske børn har deltaget. Resultaterne er netop udgivet i det videnskabelige tidsskrift British Journal of Nutrition. »

Se alle